Flink: Packaging


Packaging Design

The brand in your hand.

Packaging wordt steeds belangrijker in het succes van een merk. In sommige sectoren, zoals FMCG, is er zo'n overload aan producten op het schap dat een keuze maken steeds moeilijker wordt. Een goed packaging design is in dat geval vaak de doorslaggevende factor voor aankoop. In andere sectoren is de packaging zelfs een bepalend element in het imago van een merk. En het belang van packaging design binnen brand mangement zal alleen maar toenemen: de voortdurende ontwikkelingen in technologie zorgen weer voor een hele nieuwe reeks mogelijkheden!


In packaging design komen al onze favoriete design disciplines samen: industriële- en grafische vormgeving, maar ook materialen, drukwerk- en productietechniek. Het is een zoektocht naar de perfecte uitstraling en vorm, het kiezen van het juiste materiaal dat het ontwerp naar het juiste niveau tilt... en het liefst op een manier dat het ook nog efficiënt blijft. Packaging maakt het merk tastbaar: je kunt het vastpakken en voelen, ruiken en gebruiken.

Onze pragmatische aanpak en 'less is more' design stijl is een overtuigende kracht in packaging design. Het merk, het product en de gebruikers zijn altijd het vertrekpunt. Deze dimensies vormen de basis voor de juiste combinatie van gevoel en functionaliteit die zorgt voor een goede packaging. We adviseren en ontwerpen het gehele traject: van concept & stijl tot industriële vormgeving en materiaalkeuze.

Wil je ook een packaging design by Flink? Neem dan contact met ons op via info@flink.be of bel +32 3 227 06 53 en vraag naar Lenny of Jean.

Our services: research & strategy, concept development, product design, structural & visual design, prototyping, materials selection, prepress, sourcing production partners, POS design.

Lees meer