#Packaging design, # Communication Design


Bier & Kunst: een perfecte blend

Bier & Kunst: een perfecte blend

De Duvel Collection is intussen een traditie waar echte beer lovers naar uitkijken. Elke editie creëert een nieuwe kunstenaar zijn eigen, unieke versie van het iconische Duvel-glas. Voor de 2019-uitgave werd samengewerkt met Nina Vandeweghe.

De Gentse artiest woont en werk vandaag in de Brusselse Marollen. Bizarre, grappige en soms ronduit groteske figuren bevolken haar mixed mediawerken. Hoewel haar tekeningen soms chaotisch ogen, is elke compositie meer dan raak. Nina’s stijl is dan ook een perfecte match met het Duvel-merk dat het motto ‘Brewed to be lived’ uitdraagt.

Nina werkte eerder in opdracht van theatergezelschappen en tijdschriften en publiceerde een reeks graphic novels. Daarnaast geeft ze les in illustratie aan het KASK in Gent én is ze lid van het tekenaarscollectief TMH (Tieten Met Haar). Haar werk werd al meermaals opgepikt door verschillende nationale en internationale galeriehouders.

Voor deze Duvel Collection tekende Nina een reeks figuren die een vrolijke duik nemen in het glas. Want het leven mag gevierd worden!

Het grootste deel van de Duvel Collection edities werd door ons vormgegeven, met namen zoals Ely Kishimoto, Parra en Yan Sorgi, en ook nu tekende Flink weer present. Ook ditmaal zorgden we voor de art direction van het volledige project. Naast een update van de Duvel Collection-stijl, ontwierpen we een nieuw logo en verzorgden we de vormgeving van de verpakkingen en de POS-communicatie.