Jules Destrooper brand design


New visual style

Crafted for real enjoyment.

Een nieuwe stijl ontwerpen voor zo'n iconisch merk is best een uitdaging. Jules Destrooper is vooral gekend van zijn stijlvolle wit en blauwe verpakking. Deze herkenbaarheid wilden we natuurlijk behouden. Maar net deze stijl heeft het merk over de jaren ook wat stoffig en afstandelijk gemaakt en dat wilden we veranderen!

Na een uitgebreide zoektocht waren vonden we uiteindelijk de juiste stijlelementen en typografie voor het nieuwe brand design. Het gekozen lettertype heeft tegelijk iets jong en dynamisch als ook een 'craft' gevoel door de handgeschreven stijl. Om meer warmte te creëren in het voor Jules Destrooper zo kenmerkende wit, kozen we voor een subtiele achtergrond geïnspireerd op het ribbelpapier dat vaak gebruikt wordt in koekjesverpakkingen.

De 'flying cookies' zorgen voor dynamiek en kleine doodles voegen tenslotte wat humor toe wat resulteert in een vriendelijkere en toegankelijkere uitstraling. Alles werd vervolgens vastgelegd in een brand book, een style guide die naast technische details ook inspiratie biedt voor iedereen die met het merk werkt!