Duvel collection #packaging & #print design


Duvel Collection

Duvel Collection.

Duvel Collection is een initiatief van Duvel dat zowel een eerbetoon is aan hedendaagse kunst als het iconische Duvel glas. Duvel Collection is een serie van gedecoreerde glazen, ontworpen door de meest getalenteerde artiesten van vandaag, geproduceerd in een gelimiteerde oplage.

Elk jaar wordt een nieuwe serie glazen gelanceerd. Daarbij selecteren Flink en Duvel samen de artiesten die vervolgens aan de slag gaan om hun eigen, unieke versie van het Duvel glas vorm te geven. Met grote namen zoals Ely Kishimoto, Parra en Emil Kozak die al een glas voor de Duvel Collection hebben ontworpen, zijn de glazen reeds echte collector’s items geworden.

Flink ontwikkelde de visuele identiteit van deze samenwerking tussen Duvel en de kunstwereld en werkt voor elke editie de nodige communicatietools uit: het packaging design, POS & promotionele materialen, media kit, een mobiele expositie met o.a. de ‘cloud display’ en de Duvel Gazette – een newspaper style magazine met achtergrond informatie over de artiesten en hun werk voor de collectie.