#Identity design voor Bosq #naamcreatie


Love wood

Love wood.

Flink werd gevraagd om de identiteit te ontwerpen van de twee fuserende bedrijven Leysen Wood en Vanvaek: het fineer- en afwerkingsbedrijf van de BULO groep. De passie voor hout van oprichter Bert Leysen maakte dit project een plezier om op te werken!

Bert en zijn team onderzoeken continue nieuwe toepassingen voor hout, experimenteren met nieuwe houtsoorten en herbekijken bestaande en lokale houtsoorten die de meesten als 'inferieur' beschouwen. Voor Bert is er geen enkel hout 'inferieur'. Zoals hij ons heeft uitgelegd; elke boom vertelt zijn eigen verhaal: elk jaar dat de boom groeit wordt de vorm en patroon gevormd door de omstandigheden in de natuur rondom hem. Geen enkele boom is hetzelfde, het volgt het pad van de natuur. Hout is een echt, multi-inzetbaar, prachtig en uniek materiaal, gemaakt door moeder natuur.

Deze visie werd vertaald in het design door middel van een interpretatie van de nerven van het hout. Het zijn tenslotte de nerven die elke boom zijn eigen identiteit geven. We bedachten ook de nieuwe naam voor het bedrijf: BOSQ. Het is een afgeleide van het woord Bosque: de Spaanse naam voor randbos dat groeit aan de randen van boslanschappen, gewoonlijk groeiende langs de oevers van rivieren. 'Being on the edge' leek ons passend bij de drijfveren van het nieuwe bedrijf. Voor de kleuren kozen we een natuurlijk palet om dichtbij de origine van het product te blijven. De tagline 'Love wood' werd de verbinding met het moederbedrijf Bulo, dat 'love work' als tagline hanteert.