Hartmann #brochure design & #fotografie #print design


Luxury Luggage

Luxury luggage.

Hartmann is een Amerikaans merk in high-end bagage met een rijke geschiedenis. In 1877 begon de Duitse immigrant Joseph Hartmann met het maken van koffers van hoogwaardige materialen om de bezittingen van reizigers in stijl te beschermen en te vervoeren.

Het design van mooi printwerk, zoals deze catalogus voor Hartmann, is altijd een perfect samenspel van art-direction, fotografie, copywriting, papierkeuze en afwerking. Een feest om te maken!

Het idee was om een elegant, slank A4 formaat brochure te maken gedrukt op een mooi mat luxe papier. De grafische lijnen van het aluminiumpatroon en de Amerikaanse roots van het merk waren de inspiratie voor het architectonische beeld van New York’s Chrysler building op de inroductiepagina’s. Voor de productfotografie bedachten wij een neutrale achtergrond, met een subtiel lijnenspel van structuren. De zachte belichting geeft het alumnium het mooie, warme gevoel. Detail shots van de unieke afwerkingen maken het een spannend en gevarieerd geheel. De dubbelepagina’s met de sfeervolle groepsbeelden laten de collecties goed tot zijn recht komen. In het midden van de brochure ontwierpen wij een centerfold ‘the art of packing well’, die bij het openklappen een mooi shot van een perfect ingepakte koffer toont.

Fotografie door Roberto Rodriguez.