#Packaging design for La William.


Signature Sauces

Signature Sauces.

Bij sausspecialist La William draait alles om de smaak. Er wordt continu geïnvesteerd in het vinden van nieuwe, verrassende smaakcombinaties. Maar ook de authentieke mayonaise van La William behoort tot één van de populairste mayonaises in de markt. Dit jaar zet La William de traditie van vernieuwende smaken voort met een set verfijnde sauzen. Na uitgebreide research en smaaktesten werden een truffel-, champagne- en ginsaus ontwikkeld. Flink werd gevraagd om het ontwerp te maken voor deze fijne smaken set!

In de supermarkt heb je niet veel tijd om indruk te maken. Voor ons was het daarom belangrijk om opvallend en verleidelijk te zijn binnen het sauzenaanbod, maar tegelijk ook duidelijk. Vernieuwend kan soms ook verwarrend zijn.

We zochten naar een balans van finesse en modern vakmanschap, omdat dit voor ons het beste het idee weergaf voor de sausjes en de maker. Het resultaat is een ontwerp met een eenvoudige lay out en strakke lijnen. Om het vakmanschap te versterken kregen deze lijnen een grillige structuur voor een handgeschreven gevoel.  We kozen een slanke, schreefloze typo voor de smaaknamen. Omdat het product zelf vaak de meest overtuigende factor voor aankoop is, maakten we een transparant, monochroom zwart design waarin de sauzen zelf het decor vormen. Ter ondersteuning van de smaken ontwierpen we  een fijne tekening van het symbool van hun herkomst: druiven, truffel en jeneverbessen. De dop kreeg een extra hint naar kwaliteit door de zegelsluiting. De verpakkingsdoos kreeg een fijne lijntjesstructuur in vernis voor een elegante en feestelijke uitstraling.

Om deze verfijnde smaakvarianten onderscheidend te maken van het hoofdgamma, kregen de sausjes van ons de base line 'signature sauces by La William'. En dat zijn ze: een trio van verfijnde smaken gemaakt door de sausmeesters van La William. Proef en oordeel zelf!