Ambition #packaging design #cosmetica


Ultimate skin care

Ultimate skin care.

Ambition is een lijn hydraterende verzorgingsproducten voor vrouwen waarvan de formule werd ontwikkeld in het laboratorium Sinelco. Het product belooft na enkele weken gebruik het vochtgehalte van de huid met 95% te herstellen, een ambitieus streven! Om die reden gaven wij het merk de baseline: the ultimate skin care formula.

Ambition is alleen via professionele salons verkrijgbaar en bevindt zich in het middensegment van de markt. Een belangrijk overweging in het design was het gegeven van de beautysalon: het design van het product mag niet zo dominant zijn dat het de stijl van de kappers- of beautysalon zelf domineert. Anderzijds moet het product wel zodanig aantrekkelijk zijn dat het overtuigt tot aankoop en dat de koper het thuis ook graag in haar badkamer ziet staan!

 

Voor de packagings zelf kozen we voor eenvoudige vormen met rechte hoeken en mat zilveren caps. Omdat ambition van zichzelf al een 'stevige' betekenis heeft, ontwierpen we een verfijnd, subtiel logo. De letter 'o' kreeg een druppelvorm om het hydraterende effect van het product te benadrukken. De druppel werd een echt merksymbool en komt terug op de caps van de packaging en als patroon aan de binnenkant van de doosjes. De hydraterende werking van het product wordt nog eens extra ondersteund door de fijne lichtblauwe dégradé op de body van het packaging design.