#Print & #webdesign voor Tekna


Let there be light

Let there be light.

Het in Lokeren gevestigde Tekna ontwerpt exclusieve, op maat gemaakte verlichting en armaturen in pure materialen. Ze werken met twee productlijnen: Nautic en Flatspot. Bij de eerste kennismaking met de verlichting van Tekna waren we direct erg onder de indruk: zowel de materialen en stijl van de armaturen als het licht zelf zijn erg bijzonder.

De Nautic lijn is een duidelijk op de zeevaart geïnspireerde stijl, maar is gaandeweg geëvolueerd naar een stijl die nog wel een zekere link met het nautische heeft, maar die toch bijna onherkenbaar aanwezig is. Het bijzondere aan de verlichting van Nautic is dat je de stijl niet kunt definiëren: het lijkt enerzijds klassiek, maar tegelijkertijd is het ook een hele mooie strakke collectie die perfect past in de meest moderne architectuur.

Daarnaast maakt Tekna ook spotverlichting onder de naam Flatspot. Ook hier werden we verrast: het licht dat gecreëerd kan worden met deze spots is heel realistisch, helder en toch zacht, zeer indrukwekkend. Je moet het echt ervaren om te zien hoe bijzonder het is. Professionals met ruimtes waar het juiste licht zeer belangrijk is, weten dit natuurlijk al lang....

 

Tekna wilde graag haar website en de productcatalogus vernieuwen. De catalogi kregen een stoere maar elegante stijl. Het binnenwerk kreeg veel ruimte voor foto’s met een rustige, eenvoudige lay out voor de technische specificaties om alles zo rustig mogelijk te houden. Veel mensen zijn bang van witruimte en willen deze vaak volzetten :-) Maar vrees niet: de juiste hoeveelheid witruimte maakt het design en de leesbaarheid juist beter. Voor de cover kozen we een ruw materiaal, stijlvol en stevig, parallel aan het robuuste materiaal van de armaturen.

De website kreeg een heldere structuur en een zeer visuele stijl met veel aandacht voor de catalogus en is volledig door Tekna zelf te onderhouden. De producten zijn niet online verkrijgbaar en worden alleen aan professional retailers en architecten verkocht. Achter de professional login kunnen diverse documenten en informatie gedeeld worden. 


De fotografie werd verzorgd door Tekna zelf in samenwerking met fotograaf André Nullens.