MPET.Connecting the world
CLOSE

Connecting the world

MPET, een joint venture tussen PSA en Terminal Investment Limited (TIL), heeft zijn hoofdzetel in Signapore en is wereldwijd actief. Sterker nog, hun containerterminal in de Antwerpse haven is de grootse van Europa.

De naam MPET is dus internationaal bekend, maar het logo deed geen belletje rinkelen in de shipping-wereld. Tijd voor een opfrisbeurt en de creatie van een passende huisstijl die voorheen ontbrak. Het voormalige MPET-logo oogde niet alleen gedateerd, maar was ook onhandig in gebruik.  De baseline was moeilijk leesbaar en de betekenis achter de ‘vinkjes’ ontging haast iedereen.

MPET nam ons onder de arm voor een uitgebreide restyling met respect voor de eigenheid van het bedrijf.

Daarvoor brachtten we eerste het logobeeld en de basline in evenwicht: alle elementen kregen een juiste verhouding tegenover elkaar. Met  enkele streepjes brachtten we diepte in het logo en werden de vinkjes weer waar ze voor stonden: shipping containers. Ook snoeiden we in de veelheid aan kleuren om het logo krachtiger en praktischer te maken.

Daarnaast werkten we ook een volledige huisstijl uit met verschillende modules voor elke terminal wereldwijd. De primaire, gesatureerde kleuren ondersteunden we met een fris secundair kleurenpallet, gebaseerd op de kleuren van containers.

De volledige huisstijl pastten we toe op een corporate presentatie die internationaal gebruikt kan worden. Een modulaire template met de nadruk op gebruiksvriendelijkheid.

© Fotografie door Jasper Leonard voor MPET

Branding services near me
Branding services Belgium
Branding services near me
Branding services Belgium
Branding services near me
This site is registered on wpml.org as a development site.