WIT-GELE KRUIS.Rebranding van een Vlaams icoon
CLOSE

Lokale zorg voor iedereen.

Wie kent ze niet: de witte autootjes van het Wit-Gele Kruis die overal rondrijden? Ca. 75 jaar geleden werd het Wit-Gele kruis opgericht met als doel iedereen, in elke gemeente, van medische zorg te kunnen voorzien. Deze lokale zorg voor iedereen is ook vandaag diep verankerd in de identiteit van het Wit-Gele kruis. De zorg heeft sindsdien wel een grote evolutie gemaakt en tegenwoordig is het Wit-Gele kruis een belangrijk partner in het zorgplan. Tijd om deze organisatie de identiteit te geven die daarbij past!

Bij de studie van de huidige situatie was al snel te zien dat de visie op lokale zorg zich ook had vertaald naar lokale huisstijlen. Elke regio had zijn eigen identiteit. Het Wit-Gele Kruis wilde dit graag veranderen. De aanduiding van de regio blijft uiteraard wél belangrijk. De kleuren wit en geel, de pauselijke kleuren, zijn vanuit grafisch oogpunt niet ideaal om mee te werken, de leesbaarheid en impact kunnen een probleem zijn. Toch wilden wij het wit-geel sterk naar voren schuiven, aangezien de naam en de kleuren nu eenmaal sterk verbonden zijn. Met de juiste toon geel is de leesbaarheid optimaal gebleven.

Het oude logo maakte een beetje een conservatieve en strenge indruk. Wij vonden dat het nieuwe logo de warme persoonlijkheid moest overbrengen, zonder het professionele karakter te verliezen. Het kruis kreeg afgeronde hoeken en een symbolische weg die dwars door het kruis loopt, geïnspireerd op de visie ‘onderweg met de patiënt, onderweg naar de patiënt’. Voor de uitwerking van de huisstijl werd gekozen voor een sympathiek maar impactvol lettertype, de wit-gele kleuren maken het fris en de vorm van de weg zorgt voor een zekere dynamiek.

Het Wit-Gele Kruis kan met gepaste trots zeggen dat zij vandaag een moderne dienstverlener in de zorg is, die met haar warme, persoonlijke benadering van patiënten een pijler is waar de zorgkwaliteit van Vlaanderen op rust. Met een nieuwe identiteit om dit te ondersteunen is zij klaar om deze rol ook in de toekomst met kleur te vervullen.

Branding services near me
Branding services Belgium
Branding services near me
Branding services Belgium
Branding services near me
Branding services Belgium
Branding services near me
This site is registered on wpml.org as a development site.