RG TEGEL.Gevestigde waarde, nieuw gezicht
CLOSE

Gevestigde waarde, nieuw gezicht.

RG tegel is een familiebedrijf in keramische tegels en wordt geleid door de 3e generatie: kleindochter Caroline Vergauwen. Het management wilde het bloeiende tegelbedrijf klaarstomen voor de komende decennia en benaderde Flink om hierover mee te denken.

We organiseerden een workshop met een divers team werknemers van RG en kwamen zo tot interessante ontdekkingen uit het heden, verleden en de toekomst van RG. Uit de sessie kwam onder andere naar voren dat de kracht van RG zit in de combinatie van een verregaande service door een zeer toegewijd team van medewerkers en een uitgebreide tegelcollectie. Deze collectie omvat een brede selectie kwalitatieve basistegels tot de meest vernieuwende ‘surface design’ opties. Deze combinatie maakt RG tegel sterk in het ‘in schoonheid opleveren van projecten, in elke fase van het proces’. Het typische karakter van een familiebedrijf zorgt bovendien voor een sterk bindende factor onder medewerkers en speelt een belangrijke rol in de interne processen.

Flink ontwikkelde een stijlvolle visuele identiteit geïnspireerd op de tegelstructuren uit de collectie van RG. Het product werd hierdoor op een mooie manier onderdeel van de identiteit. Het logo heeft een trompe l’oeil van een tegel in 3D en maakt een krachtige indruk, passend in de bouwsector. Door de variatie in tegelstructuren en de optie om steeds nieuwe structuren toe te voegen blijft de identiteit lange tijd fris.

Ook voor de signalisatie op het terrein werkten we vanuit de collectie van RG: een nieuwe totem met als basis de indrukwekkende XXL tegels uit de collectie van RG met bovenop de lichtbox met het logo.

De website kreeg een elegant design met een online tegel catalogus die het mogelijk maakt om je op afstand te oriënteren op het aanbod van RG. Deze online catalogus zal steeds verder worden uitgebreid met foto’s en services om het oriëntatieproces te vergemakkelijken, voor zowel particulieren als professionals. Technologie zal de manier waarop we kiezen, kopen en bouwen nog veel veranderen en RG heeft hiermee weer een stap gemaakt om mee te gaan in deze evolutie.

Branding services near me
Branding services Belgium
Branding services near me
Branding services Belgium
Branding services near me
Branding services Belgium
Branding services near me
This site is registered on wpml.org as a development site.